top of page

 

ȘCOALA GIMNAZIALĂ

NR. 43 FERDINAND

CONSTANÈšA

​

         

​

​

             È˜coala Gimnaziala Nr. 43 ”Ferdinand” are 687 de elevi, organizati astfel: 1 grupa de preÈ™colari, 18 clase primare È™i 7 gimnaziale. Dintre aceÈ™tia, exista un numar de 86 elevi de etnie tatar-turca (12%), 7% elevi cu cerinÈ›e educative speciale, cu probleme de integrare È™i disciplina. Exista un număr de 44 cadre didactice dintre care 90% sunt titulare. Scoala Gimnaziala Nr. 43 "Ferdinand "ConstanÈ›a are 19 clase, doua laboratoare (biologie È™i TIC ), o biblioteca, o sala de muzica si o sala de gimnastica. Exista 15.326 de volume în biblioteca noastra. Scoala are de asemenea doua conexiuni wireless la Internet, o tabla inteligenta, doua proiectoare, televizoare si calculatoare in fiecare clasa. In ceea ce priveste experienta scolii noastre, am fost implicati in proiecte nationale: "Minte sanatoasa in corp sanatos" (2011-2013), "Cartea, tovaras de drum" (2012-2014), "Calatoria mea interculturala" (2014-2015). Profesorii noÈ™tri sunt de asemenea implicati in activitati de voluntariat cu AGLT (Asociatia Grupurilor Locale de Tineret), un ONG national pentru tinerii voluntari. In ceea ce priveste activitatile de proiecte europene, profesorii au fost implicati in doua proiecte eTwinning: "International Scratch challenge 2", "Creative classroom" È™i "Podcast".

          Misiunea Scolii Gimnaziale Nr. 43 ”Ferdinand” Constanta este ”Scoala noastra sa asigura un act educaÅ£ional de performanta, care contribuie la formarea unei personalitati autonome si creative, la formarea unor elevi eficienti, activi, cooperanti, care sa se adapteze usor la orice situatie de viata. Ne orientam elevii in valorizarea cu succes a aptitudinilor individuale si ii educam in spiritul respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, al demnitatii umane si tolerantei, al schimbului liber de opinii, in spiritul unor valori socio-culturale, ale unei societati democratice.”. Una dintre tintele P.D.I. ale scolii noastre este ”Dezvoltarea dimensiunii europene prin implementarea proiectelor si parteneriatelor locale, nationale si internationale” deoarece in analiza S.W.O.T. s-au identificat urmatoarele puncte slabe: numarul in crestere al copiilor proveniti din medii dezavantajate si interesul din ce in ce mai slab al acestora pentru activitatile desfasurate in scoala, strategii de predare invechite, neadaptate schimbarilor.

In Planul de Dezvoltare European există cuprinse ca obiective:

O1. Consolidarea dimensiunii internationale a scolii prin implementarea proiectelor europene Erasmus+.

O2. Imbunatatirea competentelor cadrelor didactice de gestionare a conflictelor şi de a manageria situaţiilor de criza la nivelul claselor de elevi.

O3. Imbunatatirea ofertei de optionale atractive , adaptate nevoilor individuale ale elevilor cu un nivel scăzut de competente-cheie , prin pregatirea europeana acadrelor didactice.

Sc Gimnaziala nr. 43 Ferdinand Cta.jpg
bottom of page