top of page
Towards the Inclusive Classroom: Best Practice
Perioada: 09.02. 2020 – 15.02.2020
Flux 1 - 9 mobilităţi
Instituția de formare: Areadne Lifelong Learning Centre KALAMATA, GRECIA
Cursul isi propune sa dezvolte participantiilor competente si abilitatile de proiectarea si gestionare a clasei incluzive. Participanții obțin un certificat EQC de nivel 7, insoțit de un supliment Europass Certificate cu 10 puncte transferabile ECVET.
ȘCOALA GIMNAZIALĂ
VICEAMIRAL IOAN MURGESCU
VALU LUI TRAIAN
Școala "Viceamiral Ioan Murgescu" este situata in comuna Valu lui Traian. 98% dintre cadrele didactice sunt calificate si 76% titulare. Au pregatire buna in specialitate pentru invatamantul traditional, prin oferta de cursuri a CCD. Managementul este asigurat de 1 director, numit prin concursul in 2016 si Consiliul de Administrație (2 profesori, 1 învatator, 2 reprezentanti ai Consiliului local, 1 parinte, 1 reprezentant al minoritatilor, 1 reprezentant al sindicatului). Scoala are 450 de elevi: doua clase pregatitoare, 8 primare și 8 clase gimnaziale. Structura populatiei scolare in functie de mediul familial: 67 % dintre elevi apartin grupurilor vulnerabile (32% fete, 35% baieti): 20% minoritii musulmane, copiii cu dizabilitati (3%), copii aflati în plasament (4%). 40% dintre elevi au parintii plecati in strainatate: 25% un parinte plecat, 15% ambii parinti. Exista clase cu copii care au facut studii in Italia si care nu cunosc limba romana si au dificultati de integrare. In ultimul an scolar s-a constat o crestere a numarului elevilor care obtin certificat CES.
Planul de Dezvoltare European (2018-2019) corelat cu P.D.I. (2016 -2020) urmareste atingerea urmatoarelor obiective:
O1. Formarea prin proiecte de mobilitate Erasmus+ a competentelor cadrelor didactice in managementul clasei incluzive
O2. Dezvoltarea competentelor cadrelor didactice in context european, pentru crearea unei bune atmosfere sociale și interculturale. O3. Crearea unor instrumente și resurse inovatoare pentru cresterea motivatiei elevilor fata de invatare, in special a celor din grupele de risc. Pentru susținerea dezvoltarii invatarii pe tot parcursul vietii tuturor elevilor, profesorii școlii noastre doresc sa imbunatateasca creativitatea elevilor, sa promoveze invatarea limbilor straine, dialogul intercultural, egalitatea sanselor si dezvoltarea personala a elevilor prin implicarea lor in diferite proiecte Erasmus+. Este necesara pregatirea lor pentru a se putea adapta modificarilor intereselor şi preocuparilor elevilor nostri.
In scoala exista o echipa de proiecte europene preocupata de internationalizare, care a implementat proiecte Erasmus+: Proiectul de mobilitate în domeniul educatiei acolare, ”How to become better?”, Proiectul de parteneriat strategic KA2 , ”For open future school”, Proiectul de parteneriat strategic KA2, ”History and Society in the virtual dimension”. Impactul acestora a crescut capacitatea scolii de a opera la nivel international.
bottom of page