top of page

ACTIVITĂȚI CU ELEVII

logo e plus isj small.jpg
CȘEI ”Albatros” Concurs desen 0
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (3)
Concurs de desen CSEI Delfinul Constanta
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (4)
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (2)
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (1)
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (6)
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (20)
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (8)
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (12)
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (11)
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (13)
Concurs de desen CSEI Delfinul Constanta
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (14)
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (17)
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (19)
Şcoala Gimnazială nr. 40 Aurel Vlaicu T.
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (7)
Şcoala Gimnazială nr. 40 Aurel Vlaicu V.
Şcoala Gimnazială nr. 40 Aurel Vlaicu L.
Şcoala Gimnazială nr. 40 Aurel Vlaicu S.
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (10)
Şcoala Gimnazială nr. 40 Aurel Vlaicu I.
Concurs de desen CSEI Delfinul Constanta
Şcoala Gimnazială nr. 40 Aurel Vlaicu D.
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (15)
Concurs de desen CSEI Delfinul Constanta
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (18)
Concurs de desen CSEI Delfinul Constanta
Concurs de desen CSEI Delfinul Constanta
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (16)
Concurs de desen CSEI Delfinul Constanta
Concurs de desen CSEI Delfinul Constanta
Concurs de desen CSEI Delfinul Constanta
Concurs de desen CSEI Delfinul Constanta
Concurs de desen CSEI Delfinul Constanta
Concurs de desen CSEI Delfinul Constanta
Concurs de desen CSEI Delfinul Constanta
CȘEI ”Albatros” Concurs desen (5)

IMPRESII ȘI EXEMPLE DE BUNE PRACTICI

 

Prof. Cosma Pompilia

                        Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Delfinul”

 

       

           În urma participării la activitățile Proiectului „Competențele profesorilor într-o epocă a schimbării”, colegele noastre au diseminat informațiile primite în cadrul cursurilor de formare.

Informațiile prezentate au fost bine structurate și au furnizat unele soluții pentru probleme cu care ne-am confruntat în activitățile desfășurate în cadrul instituției. 

           Un aspect prezentat, care m-a interesat în mod deosebit, a ținut de utilizarea instrumentelor TIC în activitatea cu elevii cu CES. Ținând cont de contextul epidemiologic, utilizarea acestor instrumente a devenit necesară în condițiile actuale de desfășurare a activității școlare. Elevii din cadrul instituției noastre prezintă posibilități limitate de implicare în activități, limitări datorate tulburărilor de dezvoltare asociate diagnosticului medical. La prima vedere, în această situație, utilizarea unor instrumente digitale, ar putea să pară un deziderat greu de atins, însă, experiența practică ne-a demonstrat contrariul. Elevii au dat dovadă de o mare receptivitate și de o bună capacitate de adaptare la noua situație. Prin intermediul instrumentelor digitale identificate, am reușit să realizăm jocuri și instrumente de evaluare, fapt care ne-a permis să desfășurăm o multitudine de activități cu un efect pozitiv asupra achizițiilor școlare și a dezvoltării unor comportamente dezirabile în rândul elevilor noștri.

           Metodele bazate pe tehnologia digitală reprezintă un început, o schimbare, o noutate. Cu răbdare şi perseverenţă, dar mai ales cu profesionalism şi responsabilitate, reuşim să descifrăm, să înţelegem, să aplicăm şi să ne bucurăm în egală măsură de oportunităţile pe care metodele le deschid în beneficiul copiilor şi al nostru în egală măsură.

ABORDAREA DIVERSITĂȚII ÎN ȘCOALĂ

                                                    

Prof. psihopedagogie specială Laura Magdalena Borcea

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Maria Montessori”

 

        Diseminarea metodelor și procedeelor de lucru prezentate la cursul de formare organizat de Asociația Areadne, Kalamata Grecia din cadrul Proiectului Erasmus+ ”Competențele profesorilor într-o epocă a schimbării” a adus un plus valoare activităților didactice derulate la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă  ”Maria Montessori”.

           Colectivul de cadre didactice de aici s-au inspirat din activitățile diseminate și au realizat activități didactice foarte interesante, atractive și interactive, la care copiii au participat cu mare interes. In acest context dna. prof. Izabela Iuliana Saiz a desfășurat o lecție despre egalitatea de șanse la clasa a IIIa B.

Obiectivul principal urmărit a fost formarea și educarea capacității de autocunoaștere și a cunoașterii celorlalți. Acestă clasă fiind una multiculturală, în cadrul lecției elevii au fost invitați să se recunoască în poze, să identifice trăsături specifice ale lor și ale celorlalți, să identifice asemănări și deosebiri între ei și fiecare a povestit despre o tradiție specifică propriei etnii. Lecția a avut și o parte distractivă pentru elevi, dar și o parte în care s-a reușit crearea coeziunii grupului. Prin ascultarea și fredonarea cîntecului ”Suntem uniți” copiii au învățat că indiferent de culoarea pielii ei sunt uniți prin suflet și iubire. Lecția a fost una interactivă, iar metodele și procedeele folosite i-au solicitat și antrenat pe copii în activități distractive, dar în același timp pline de informații interesante (https://www.youtube.com/watch?v=rx9NAEBHGJM). Copiii la sfârșitul lecției au confecționat marionetele clasei, un moment haios la care s-a lucrat intens, miza fiind cea mai îngrijită marionetă. Atmosfera a fost una deschisă și destinsă, antrenantă și plină de energie, iar elevii au fost încântați de activitate. 

bottom of page