top of page

Conferința de lansare

Septembrie 2019 - Școala Gimnazială Nr. 43 "Ferdinand"

scoala-nr.-43-Ferdinand-Constanta.jpg
Conferinta SC 43.jfif

CONFERINȚA JUDEȚEANĂ
online de prezentare a cursului de formare

„Coaching in Educational Contexts to reduce Early School Leaving” 

 17 Decembrie 2020
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă "Albatros" Constanța

COACHING IN EDUCATIONAL CONTEXTS TO REDUCE EARLY SCHOOL LEAVING

 

Prof.dr.ing. Ristea Nicoleta-Luminița

Prof. Zaharia Mariana-Geanina

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros” Constanța

 

 

             In luna decembrie, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros” Constanța, a avut loc, on-line, Conferința de prezentare a cursului „Coaching in educational contexts to reduce Early School Leaving”, cursul nr 3, flux 1, in cadrul proiectului Erasmus+ „Teacher competences in an era of change”, proiect al Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Au participat 35 de directori, inspectori școlari, profesori din cele 7 școli ale consorțiului format in cadrul acestui proiect: Școala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu” Valu lui Traian, Școala Gimnazială Nr.1 Peștera, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros” Constanța, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanța, Școala Gimnaziala Nr.43 „Ferdinand", Constanța, Scoala Gimnaziala Nr.40  „Aurel Vlaicu” Constanța

           Obiectivele consorțiului în domeniul mobilității si cooperării Europene pe termen scurt au fost stabilite in funcție de nevoile instituțiilor, de Strategia Europeana pentru Dezvoltare a consorțiului, dar si de prioritățile europene în context național: dezvoltarea dimensiunii și a cooperării europene în instituțiile consorțiului; dezvoltarea calității serviciilor educaționale prin promovarea unui învățământ modern și atractiv prin perfecționarea personalului didactic prin cursuri finanțate de Programul Erasmus+ și dezvoltarea competențelor de management educațional european pentru crearea unui mediu de învățare eficient prin adaptarea la nevoile individuale, ale elevilor si dezvoltarea abilităților de colaborare cu familiile elevilor si comunitățile locale.

            Cursul prezentat a constat în familiarizarea cu tehnica EFT (Tehnici de eliberare emoțională) care pornește de la principii similare acupuncturii și are în vedere emoțiile distructive si blocajele care ne afectează deopotrivă fizicul, mintea și spiritul și se înregistrează în sistemul meridian energetic. EFT combină tappingul (atingerile ușoare ale punctelor energetice) cu afirmații de factură pozitivă. Atât tappingul, cât și afirmațiile pozitive sunt menite să influențeze subconștientul, să mărească abilitatea de autovindecare a individului, să elimine blocajul din sistemul bioenergetic al organismului.

Tehnica constă în apăsarea ușoară cu vârful degetelor a punctelor următoare, de mai multe ori (5-7 ori), de sus in jos, păstrând ordinea următoare: punctul situat între sprâncene, chiar la baza nasului, punctul localizat în partea extremă a ochiului, punctul localizat sub ochi, punctul localizat sub nas (între nas și buza superioară), punctul localizat în bărbie (jumătatea ei), punctul localizat în claviculă, punctul localizat sub braț, punctul situate în interiorul încheieturii.

            De asemenea au fost prezentate strategii de prevenire a abandonului școlar și de integrare a elevilor cu dizabilități. Educația incluzivă este adeseori asociată cu elevi care au dizabilităţi sau care au nevoi educaţionale speciale. De fapt, incluziunea se referă la educaţia şcolară a tuturor copiilor şi tinerilor, conform conceptului „şcolii pentru toţi”. Incluziunea este un proces care poate creşte practic la nesfârşit nivelul învăţării şi al participării pentru toţi elevii. De fapt incluziunea are loc concomitent cu creşterea gradului de participare.

              Tehnica EFT a fost prezentată și elevilor din CȘEI Albatros, care au fost foarte încântați atât ei cât și familiile lor. S-au organizat astfel de activități cu grupuri mici de elevi. Fiind în mediul on-line am cooptat întreaga familie a elevului, cu scopul de a dezvolta competențele părinților în domeniul organizării vieții de familie, precum și cu scopul de a-i încuraja pe părinți să se integreze sau reintegreze în procesul de învățare alături de elevi.  Școala noastră este una dintre instituțiile centrale ale comunității neputând funcționa fără a ține cont de specificul comunității, de aceea ne dorim ca elevii noștri să se integreze și să fie acceptați în societate.

CONFERINȚA JUDEȚEANĂ eTwinning
de prezentare a cursului de formare

 
„Towards the Inclusive Classroom- best practice” 

 17 Decembrie 2020
Școala Gimnazială "Viceamiral Ioan Murgescu"

CONFERINȚA JUDEȚEANĂ
online de prezentare a cursului de formare

 „Educational Management & School Leadership” 

 21 Decembrie 2020
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă "Delfinul"

CONFERINȚA JUDEȚEANĂ
online de prezentare a cursului de formare

 „Educational Management & School Leadership” 
 5 Noiembrie 2021
Școala Gimnazială Nr. 40 "Aurel Vlaicu" Constanța

Curs de formare: „Educational Management & School Leadership”

Organizaţia de formare: Areadne Lifelong Learning Centre

Localitate/ ţară: Kalamata/ Grecia

Perioada de formare: 22 – 28.08.2021

CONFERINȚA JUDEȚEANĂ
online de prezentare a cursului de formare

 „Innovative skills in ICT
through collaborative and project-based teaching and learning” 

 11 Noiembrie 2021
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanța

Curs de formare: „Innovative skills in ICT through collaborative and project-based teaching and learning”

 Organizaţia de formare: Cervantes Training,

 Localitate/ ţară: Alcalá de Henares, Madrid/ Spania

 Perioada de formare: 22 – 28.08.2021

CONFERINȚA JUDEȚEANĂ FINALĂ
de încheiere a proiectului

  22 Decembrie 2021
Școala Gimnazială Nr.1 Peștera

bottom of page