top of page
Towards the Inclusive Classroom: Best Practice
Perioada: 09.02. 2020 – 15.02.2020
Flux 1 - 9 mobilităţi
Instituția de formare: Areadne Lifelong Learning Centre KALAMATA, GRECIA
Cursul isi propune sa dezvolte participantiilor competente si abilitatile de proiectarea si gestionare a clasei incluzive. Participanții obțin un certificat EQC de nivel 7, insoțit de un supliment Europass Certificate cu 10 puncte transferabile ECVET.
INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN
CONSTANȚA
Inspectoratul Școlar Județean Constanța este o institutie subordonata Ministerului Educatiei si Cercetarii care prin activitatea manageriala urmareste realizarea prevederilor Legii Educației Naționale referitoare la finalitatile invatamantului, accesul la toate nivelurile si formele de invatamant ale cetatenilor, fundamentarea judicioasa a retelei de invatamant, asigurarea conditiilor optime desfasurarii procesului instructiv-educativ de invatamant si educatie. In institutia noastra isi desfasoara activitatea 38 de persoane, din care 28 inspectori scolari orientati spre cariera şi inovatie si dar si in realizarea unei comunicari transparente cu partenerii educationali si sociali.
In anul scolar 2017-2018 a avut in subordine 478 unitati scolare (209 in mediul urban si 269 rural), respectiv 188 unitati cu personalitate juridica si 290 scoli arondate in care si-au desfasurat activitatea 6920 de cadre didactice si 104395 de elevi,din care 777 elevi in invatamant special. In anul scolar 2018-2019, situatia se prezinta astfel: 476 unitati scolare (205 in mediul urban, 271 in mediul rural), respectiv 187 unitati de invatamant cu personalitate juridica si 289 unitati scolare arondate in care isi desfasoara activitatea 6909cadre didactice si 103713 de elevi, din care 837 elevi in invatamant special.
Inspectoratul Școlar Județean Constanța este garantul calitatii procesului educational, urmarind aplicarea corecta a politicilor educationale elaborate de Ministerul Educatiei, prin crearea unui climat de munca stimulativ in vederea facilitarii dezvoltarii individuale, atat a cadrelor didactice, cat și a fiecarui beneficiar al sistemului educational constantean, astfel incat sa ofere sens incre-derii si aspiratiilor in plan personal si profesional. Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat foarte multe olimpiade si concursuri nationale si internationale. iar la nivel local, in anul scolar precedent peste 300 de olimpiade si concursuri. Obiectivul strategic al Inspectoratul Școlar Județean Constanța in domeniul dezvoltarii resurselor umane vizeaza pregatirea profesionala a cadrelor didactice, asigurarea conditiilor pentru evolutia in cariera si dezvoltare profesionala atat in context national,cat si international prin oportunitati Erasmus+.
bottom of page